Wegańskie bolognese

Wegańskie Bolognese lub marchewka w tofu w pomidorach :)


Składniki:

  • 1 łyżka oleju
  • pół ostrej papryczki 
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • kawałek selera
  • passata pomidorowa (500 ml)
  • pół kostki tofu (90 g)
  • łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka bazylii
  • sól i pieprz


Przygotowanie:
  • Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy paprykę pokrojoną w plasterki i ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
  • Marchewkę i seler ścieramy na tarce na dużych oczkach, wrzucamy na patelnie razem z tofu i smażymy razem ok 5 min.
  • Po tym czasie przelewamy passatę, dodajemy przyprawy i dusimy razem ok 15 min. 
  • Podajemy z makaronem
  • Smacznego :)


Komentarze

Popularne posty