Wegańskie bolognese
Wegańskie Bolognese lub marchewka w tofu w pomidorach :)
Składniki:
- 1 łyżka oleju
- pół ostrej papryczki
- 2 ząbki czosnku
- 2 marchewki
- kawałek selera
- passata pomidorowa (500 ml)
- pół kostki tofu (90 g)
- łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- łyżeczka oregano
- łyżeczka bazylii
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy paprykę pokrojoną w plasterki i ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
- Marchewkę i seler ścieramy na tarce na dużych oczkach, wrzucamy na patelnie razem z tofu i smażymy razem ok 5 min.
- Po tym czasie przelewamy passatę, dodajemy przyprawy i dusimy razem ok 15 min.
- Podajemy z makaronem
- Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz