Pasta z tuńczyka i czerwonej fasoli
Pasta z tuńczyka i czerwonej fasoli
Składniki:
1 łyżka oleju
2 ząbki czosnku
pół ostrej papryczki
cebula
puszka tuńczyka w oleju
puszka fasoli czerwonej
Przygotowanie:
Olej podgrzać, dodać papryczkę posiekaną w plasterki, czosnek przeciśnięty przez praskę i cebulkę pokrojona w kostkę, smażyć razem aż cebulka zmięknie i się zezłoci.
Z fasoli odlać zalewę, przełożyć do kielicha blendera, dodać tuńczyk (z zalewą) i podsmażoną cebulkę.
Dodać sól i pieprz (do smaku) i zblendować na gładką masę.
Włożyć do lodówki, najlepiej smakuje na drugi dzień.
Smacznego :)
U mnie podana z bezglutenowym chlebem z amarantusa bez drożdży z tego przepisu.
Komentarze
Prześlij komentarz