Przejdź do głównej zawartości
Placuszki warzywne z sosem czosnkowym
Placuszki warzywne z sosem czosnkowym
Kolejny pomysł na wykorzystanie warzyw z lodówki, tak aby powstał pyszny obiad, nie tylko smakowity ale również pachnący i kolorowy. Ja podałam z sosem czosnkowym. A zatem zabieramy się do gotowania :)
Składniki:
- pół papryki czerwonej, żółtej i zielonej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
- Cukinie i bakłażana ścieramy na tarce na dużych oczkach, solimy i zostawiamy na pół godziny.
- Cebulę, papryki i marchewkę pokroić w drobną kosteczkę.
- Cukinię i bakłażana odsączyć z nadmiaru wody, dodać warzywa, wymieszać.
- Do masy dodać mąki, przyprawy i jajka, całość wymieszać.
- Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron.
Komentarze
Prześlij komentarz