Omlet z warzywami
Omlet z warzywami
Składniki:- 3 jajka
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżka oleju
- sól i pieprz
Nadzienie:
- garść sałaty
- kawałek papryki czerwonej, zielonej i żółtej
- szczypiorek
- cebula
Przygotowanie:
- Jajka ubijamy na puszystą pianę. Dodajemy mleko, mąki, sól i pieprz.
- Na patelni podgrzewamy olej, na gorący wlewamy masę jajeczną. Całość smażymy na małym ogniu do czasu aż wierzch omletu się zetnie.
- Warzywa kroimy w kosteczkę, mieszamy z sałatą.
- Warzywa nakładamy na połowę omletu na patelni, całość przełamujemy na pół i podsmażamy z obu stron
- Omlet przekładamy na talerz i obsypujemy szczypiorkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz