Pasta bezjajeczna
Pasta bezjajeczna
Pasta bezjajeczna poleca się na śniadanie :) Idealna z chlebem z kaszy gryczanej z tego przepisu, w połączeniu z ogórkiem kiszonym. Przepis inspirowany Olgą i tym przepisem.
Składniki:
- pół kostki wędzonego tofu (ok. 100g)
- pół kostki tofu naturalnego (ok. 100g)
- 100 g fasoli z puszki
- 1 cebula
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki kurkumy
- 3 łyżeczki oleju
- szczypiorek
Przygotowanie:
- Cebulę posiekać na drobno, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, podsmażyć na złoto, dodać przyprawy i podsmażyć dalej.
- Podsmażoną cebulę ostudzić.
- Do kielicha blendera wrzucić tofu, odsączoną fasolę i olej.
- Całość zblendować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Na końcu wymieszać ze szczypiorkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz