Pasta bezjajeczna

Pasta bezjajeczna

Pasta bezjajeczna poleca się na śniadanie :)  Idealna z chlebem z kaszy gryczanej z tego przepisu, w połączeniu z ogórkiem kiszonym. Przepis inspirowany Olgą i tym przepisem.


Składniki:
  • pół kostki wędzonego tofu (ok. 100g)
  • pół kostki tofu naturalnego (ok. 100g)
  • 100 g fasoli z puszki
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki kurkumy 
  • 3 łyżeczki oleju 
  • szczypiorek


Przygotowanie:

  • Cebulę posiekać na drobno, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, podsmażyć na złoto, dodać przyprawy i podsmażyć dalej.
  • Podsmażoną cebulę ostudzić.
  • Do kielicha blendera wrzucić tofu, odsączoną fasolę i olej.
  • Całość zblendować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • Na końcu wymieszać ze szczypiorkiem.




Komentarze

Popularne posty