Wegański gulasz
Składniki:
1 łyżka oleju kokosowego
cebula
2 ząbki czosnku
4 liście curry
1 łyżeczka kozieradki
2 łyżki sosu słodkiego chilli
pół łyżeczki imbiru
pół cukinii
pół bakłażana
4 łyżki groszku konserwowego
2 marchewki
puszka fasoli
puszka pomidorów
2 cebulki ze szczypiorkiem
Przygotowanie:
W garnku z grubym dnem rozpuścić olej, dodać cebulkę pokrojoną w kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę.
Gdy cebula się zeszkli dodać imbir, curry i kozieradkę, podsmażyć razem.
Cukinię i bakłażana pokroić w półplasterki, marchewkę w plasterki, warzywa dodać do cebuli, dodać słodki sos chilli i podsmażyć razem ok 10 min.
Po tym czasie dodać groszek konserwowy, fasolkę i pomidory do garnka, wymieszać razem i dusić ok 10 min.
Podawać ze szczypiorkiem i drobno posiekaną cebulką.
Komentarze
Prześlij komentarz