Rabarbar pod kawową kruszonką


Rabarbar pod kawową kruszonką

Przepis inspirowany tym przepisem.

Składniki:
3 łodygi rabarbaru
100 g mrożonych jagód lub porzeczki 
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 
1 łyżka brązowego cukru
pół szklanki płatków owsianych 
1/4 szklanki pestek dyni
1/4 szklanki cukru brązowego
2 łyżeczki kawy mielonej nierozpuszczalnej 
1/3 łyżki soli 
2 łyżki oleju kokosowego
lody do podania 

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 200 st.
Rabarbar pokroić w paski, wymieszać z jagodami lub porzeczkami, mąką ziemniaczaną i cukrem. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego. 
Składniki sypkie kruszonki wrzucić do blendera i zmielić. Dodać olej kokosowy. Kruszonka jest sypka, natomiast pod wpływem ciepła wytworzonego podczas blendowania. Całość ułożyć na owocach. 
Naczynie wstawić po piekarnika na 30 min.
Proponuje podawać z lodami.
Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty