Przejdź do głównej zawartości
Rabarbar pod kawową kruszonką
Rabarbar pod kawową kruszonką
Składniki:
3 łodygi rabarbaru
100 g mrożonych jagód lub porzeczki
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżka brązowego cukru
pół szklanki płatków owsianych
1/4 szklanki pestek dyni
1/4 szklanki cukru brązowego
2 łyżeczki kawy mielonej nierozpuszczalnej
1/3 łyżki soli
2 łyżki oleju kokosowego
lody do podania
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 200 st.
Rabarbar pokroić w paski, wymieszać z jagodami lub porzeczkami, mąką ziemniaczaną i cukrem. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Składniki sypkie kruszonki wrzucić do blendera i zmielić. Dodać olej kokosowy. Kruszonka jest sypka, natomiast pod wpływem ciepła wytworzonego podczas blendowania. Całość ułożyć na owocach.
Naczynie wstawić po piekarnika na 30 min.
Proponuje podawać z lodami.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz