Placki ziemniaczane ze szpinakiem i serem

Placki ziemniaczane ze szpinakiem i serem

Składniki:
500 g ziemniaków
70 g liści szpinaku
60 g sera pleśniowego lazur
1 jajko
2 łyżki mąki bezglutenowej
pół cebuli
2 ząbki czosnku
pieprz
1 łyżka posiekanej pietruszki

Przygotowanie:
  • Ziemniaki zetrzeć na tarce razem z serem.
  • Szpinak posiekać ma kawałki i dodać do masy, razem z jajkiem, cebulą pokrojoną w kosteczkę, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pietruszkę i pieprz.
  • Ja nie dodaję już soli, ponieważ ser już jest słony.
  • Całość mieszamy, i smażymy na suchej patelni okrągłe placuszki.
  • Można podawać z sosem czosnkowym.


Komentarze

Popularne posty