Kaszotto z botwinką


Kaszotto z botwniką

Składniki:
2 łyżki oleju kokosowego
3/4 szklanki kaszy gryczanej niepalonej
cebula
pół papryczki chilli
ząbek czosnku
pęczek botwinki
3/4 szklanki wody
1 łyżka sosu sojowego
pół puszki fasoli
60 g sera pleśniowego lazur
natka pietruszki
1 łyżeczka suszonego tymianku

Przygotowanie:
Łyżkę oleju rozpuszczamy na patelni, dodajemy kaszę i podsmażamy ok 5 min. 
Po tym czasie dodajemy kolejną łyżkę oleju, papryczkę i cebulkę pokrojone w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę, smażyć do czasu aż cebula zmięknie. 
Dodajemy buraczki z botwinki pokrojone w półplasterki i tymianek.
Całość smażymy ok 5 min.
Po tym czasie wlewamy wodę i sos sojowy. Całość dusimy ok 20 min, sprawdzając ilość wyparowanego płynu.
Po tym czasie dodać fasolkę, ser pleśniowy pokrojony w kostkę i liście z botwinki, przykryć i gotować jeszcze ok 5 min.
Całość posypać natką pietruszki.


Komentarze

Popularne posty