Pasta do chleba z fasoli i warzyw
Składniki :
1 puszka fasoli białej
1 łyżka oleju kokosowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 liść laurowy
2 łyżki sosu sojowego
Pół cukinii
Pół kalarepki
2 marchewki
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżeczka papryki ostrej wędzonej
Przygotowanie:
Olej podgrzać na patelni.
Dodać cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, liść laurowy i podsmażyć do czasu aż cebula zmięknie i się zezłoci.
Cukinie, kalarepkę i marchewki zetrzeć na tarce na dużych oczkach i dodać do cebuli. Smażyć razem ok 10 min.
Fasolę wypłukać z zalewy, przełożyć do misy blendera, dodać podsmażone warzywa, paprykę wędzoną i pieprz ziołowy, zblendować wszytko na gładką masę.
Przełożyć do pojemnika i schłodzić. Przechowywać w lodówce.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz