Kaszotto z kapustą

Kaszotto z kapustą 

Składniki: 

3 łyżki oleju z suszonych pomidorów 
2 małe cebule
Pół łyżeczki ostrej papryki wędzonej
2 ząbki czosnku
6 suszonych pomidorów 
sól i pieprz 
1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej
pół główki młodej kapusty
pęczek koperku 
2 szklanki wody
1 łyżka sosu sojowego

Przygotowanie:
Na patelni podgrzać olej z suszonych pomidorów. Dodać cebulkę pokrojoną w kosteczkę i smażyć na dużym ogniu, aż się zezłoci.  
Dodać przyprawy, czosnek pokrojony w większe kawałki i podsmażyć razem. Dodać kaszę i suszone pomidory, podsmażyć ok 5 min.
Dodać szklankę wody i sos sojowy, przykryć i dusić razem ok 10 min.
Po tym czasie zdjąć pokrywkę, dodać kapustę pokrojoną w paski, szklankę wody i dusić razem ok 10 min.
Przyprawić solą i pieprzem, dodać pokrojony koperek i można jeść :) 
Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty