Przejdź do głównej zawartości
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
Składniki:
polędwiczka wieprzowa (ok 60 dag)
włoszczyzna
1 łyżeczka suszonego czosnku
4 łyżeczki tartego chrzanu
4 łyżki jogurtu naturalnego
łyżka śmietany (lub jogurtu)
cukier, sól, pieprz
Przygotowanie:
Poledwiczki umyć, oczyścić z błoń, osuszyć, oproszyc solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem. Wołoszczyznę umyć, oczyścić i rozdrobnić. Do 4 szklanek wrzącej osolonej wody wrzucić poledwiczkę i wloszczyzne, gotować do miękkości (ok 40 min).
Przygotować sos, do chrzanu dodać dwie łyżki ważącego wywaru, czosnek, sól i pieprz. Marchewkę z wywaru posiekać na drobno i dodać do sosu, razem z jogurtem i majonezem.
Komentarze
Prześlij komentarz