Tarta ze szparagami

Tarta ze szparagami

Składniki:
250 g ciasta francuskiego 
pół pęczka zielonych szparagów
150 g pomidorów koktajlowych
100 g sera pleśni owego
2 łyżki twardego sera (np grana padano)
2 jajka


 Przygotowanie:
  • Piekarnik nagrzać do 200 st. 
  • Szparagi umyć, odłamać twarde i jasne końce. 
  • Pomidorki pokroić na połówki, ser pokroić w kostkę a twardy ser zetrzeć na tarce. 
  • Ciasto francuskie wyjąć z lodówki, rozwinąć i włożyć do blaszki. 
  • Na dnie rozłożyć szparagi i pomidorki, doprawić solą i pieprzem. 
  • Wbić jajka i posypać pokrojonym, a potem startym serem. 
  • Wstawić do piekarnika na 20 min. 

Przepis pochodzi ze strony kwestia smaku

Komentarze

Popularne posty