Przygotowanie
Kiełbasę chorizo obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobniejszą kosteczkę. Dynię obrać i pokroić w kostkę.
W dużym, szerokim garnku rozgrzać olej, wrzucić chorizo, cebulę oraz dynię. Co chwilę mieszając smażyć przez ok. 5 minut.
Dodać starty czosnek oraz pokrojoną w kosteczkę paprykę. Mieszając smażyć przez minutę.
Dodać mąkę pszenną oraz przyprawy mieszając smażyć przez około 2 minuty.
Dodać fasole, wymieszać i gotować pół minuty.
Bulion wymieszać ze skrobią ziemniaczaną i dodać do garnka z zupą. Wymieszać i zagotować na dużym ogniu, co chwilę zamieszać. Gotować ok. 5 minut.
Dodać passatę pomidorową oraz koncentrat, sprawdzić doprawienie solą oraz pieprzem. Gotować pod przykryciem przez ok. 10 minut, w międzyczasie od czasu do czasu zamieszać. W połowie gotowania dodać kopytka.
Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki a na końcu zabielić śmietankę
Komentarze
Prześlij komentarz