Przejdź do głównej zawartości
Wegańska fasolka po meksykańsku
Wegańska fasolka po meksykańsku
Składniki:
1 cebula czerwona
2 łyżki oleju
1 łyżeczka kuminu mielonego
1 łyżeczka wędzonej papryki
1 łyżeczka słodkiej papryki
pół łyżeczki ostrej papryki
pół łyżeczki oregano
1/4 łyżeczki cynamonu
1/4 łyżeczki chili
2 puszki fasoli
400 g przecieru pomidorowego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3/4 szklanki wody
1 łyżk1 sosu sojowego
pół łyżeczki syropu klonowego
sól i czarny pieprz
Przygotowanie:
Cebule pokroić w kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dodać cebulę i podsmażać 3 – 5 minut do momentu, aż będzie lekko złota.
W tym czasie fasolę odcedzić i opłukać na sitku, naszykować wszystkie przyprawy.
Do podsmażonej cebulki dodać przyprawy, dokładnie wymieszać i smażyć minutę.
Dodać fasolę oraz pozostałe składniki, zamieszać i przykryć garnek. Gotować pod przykryciem przez 5 – 10 minut.
Przepis pochodzi ze strony jadlonomia.
Komentarze
Prześlij komentarz