Mini serniczki z owocami
Mini serniczki z owocami
Składniki:Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić.
W misie miksera umieścić twaróg, przestudzoną białą czekoladę i wanilię. Zmiksować do dokładnego połączenia się składników i powstania gładkiej masy serowej.
Żelatynę w proszku zalać zimną wodą, wymieszać i odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny lub podgrzać w mikrofali. Nie doprowadzać do wrzenia (żelatyna straci swoje właściwości żelujące). Zdjąć z palnika, przestudzić, ale nie można dopuścić do stężenia. Do jeszcze lekko ciepłej żelatyny dodać łyżkę masy serowej, dokładnie rozprowadzić. Dodać kolejne 2 łyżki i znowu wymieszać, obserwując, czy nie ma grudek. Tak zaprawioną żelatynę dodać do masy serowej i natychmiast zmiksować, do połączenia.
W osobnym naczyniu ubić schłodzoną śmietankę kremówkę i delikatnie wmieszać do masy serowej. Na spód ciasteczkowy wyłożyć masę serową, wyrównać. Włożyć do lodówki do stężenia, na całą noc.
Komentarze
Prześlij komentarz