Surówka Coleslaw


Surówka Coleslaw

Składniki:
pół białej kapusty (ok. 750 g)
1/4 cebuli
1 średnia marchewka
pół łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
4 łyżki majonezu
pół łyżki octu winnego lub ryżowego
pół łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
koperek lub natka, opcjonalnie szczypta nasion kopru włoskiego

Przygotowanie:
Kapustę umyć i cieniutko poszatkować, włożyć do miski. Dodać obraną i drobno posiekaną cebulę oraz obraną i startą na tarce marchewkę. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać.
Dodać majonez, wlać ocet winny z sokiem z cytryny oraz miodem, i wszystko razem wymieszać. Można dodać posiekaną natkę lub koperek, można doprawić nasionami kopru włoskiego.


Przepis pochodzi z tej strony kwestia smaku


 

Komentarze

Popularne posty